Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2021 07:01 - © G-7 срещу Китай и Русия вместо срещу капиталистическото неравенство
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 717 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 02.12.2021 07:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
02.12.2021г.

     Капитализмът с неговото социално неравенство е враг номер едно в днешния свят. Това е обективната и емпирична реалност, която гледа света пред лицето, пише Финиън Кънингам в Islam Times : image
Президентът на САЩ Джо Байдън и неговите западни съюзници се опитват да поставят глобални предизвикателства по начин, който в крайна сметка избягва справянето с най-належащия проблем, който наистина има значение – експлозията в неравенството при капиталистическата обществено-икономическа формация.

Слушайки Байдън и останалите на срещата на върха на G-7, човек би си помислил, че най-голямото предизвикателство на нашето време е измисленият сблъсък между "демокрации и автокрации". Тоест между "демократичния" Запад от една страна, а от друга Китай и Русия.
Предизвикателство номер едно на капиталистическото неравенство никъде не се чува във времето на досадни дискусии. Колко невероятно е това? Заравяне на главата в пясъка.
Така Байдън и другите западни политици са държани заложници психически от собствената си фалшива пропаганда за предполагаемо злокачествено поведение на Китай и Русия.
Преди срещата си с Путин в Женева Байдън каза : "И на всеки етап от пътя ще изясним, че Съединените щати се завръщат и демокрациите по света застават заедно, за да се справят с най-трудните предизвикателства и въпросите, които имат най-голямо значение за нашето бъдеще; че сме ангажирани да ръководим със сила, да защитаваме нашите ценности и да служим за нашите хора". Просто, както е казал народът, "демократичният" Запад не вижда гредата в собственото си око. Не разрешаването на собствените проблеми го прави слаб.
Това се превърна в мантра във Вашингтон при Байдън, че най-голямото историческо предизвикателство в момента е противостоенето "демокрацията срещу автокрацията".
През същата седмица, през която Байдън и неговите западни съюзници декларираха, че се стремят да се справят с глобалните предизвикателства, защитавайки "реда, основан на правилата" (каквото и да означава това), беше разкрито блокбастър откровение и набързо погребано от корпоративните медии. Съобщи се, че милиардерите капиталисти в САЩ не плащат данъци. Хора като Джеф Безос, Уорън Бъфет, Бил Гейтс и Илон Мъск плащат незначителен или никакъв данък върху стотици милиарди долари увеличено богатство. Това е само върхът на айсберга. Американските главни изпълнителни директори и цялата капиталистическа управляваща класа видяха, че богатството им нараства през последните години и те не плащат почти нищо на обществото под формата на данъци. Това е, докато работниците и техните семейства плащат все повече данъци, губят работа, домове и здраве.
Това патологично, разрушително и неустойчиво състояние при капитализма е отворило огромни пропасти на неравенство и бедност във всички западни общества, но особено в Съединените щати.
Това е присъщата и неизбежна дисфункция на капиталистическата система, която се изражда в олигархия, а не в демокрация. Когато Байдън говори безгрижно и възторжено за "нашите демокрации", той определено несъзнателно наистина има предвид "нашите олигархии".
Капитализмът и неговото неравенство са враг номер едно в днешния свят. Това е обективната и емпирична реалност, която гледа света в лицето. Но не очаквайте така наречените us-американски и европейски лидери да осъзнаят и още по-малко да признаят това. Те се занимават само с крайно нарушена система, например, като предлагат хармонизиране на корпоративното данъчно облагане или инвестират в инфраструктура. Отвличането на вниманието от цялостното предизвикателство към капиталистическата система от организираното мнозинство от работещи хора е функция на заблудите на Запада. Те са твърде заети да се накланят към вятърните мелници и да ни казват, че Китай и Русия са враг. Това е трагедията на нашето време. Но трябва да спре. Не може да продължава. Това е неустойчиво и убива нашия свят.
Членовете на G-7 борят авторитаризма : image

https://www.islamtimes.org/en/article/938168/targeting-russia-and-china-instead-of-the-real-enemy-capitalist-inequality




Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. iw69 - Западните
02.12.2021 12:33
идиоти съвсем са се опуснали.
цитирай
2. kvg55 - До 1. iw69
02.12.2021 13:19
Пълно разложение на буржоазното общество.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5759808
Постинги: 2809
Коментари: 25806
Гласове: 34183
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031