Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2021 18:57 - ПРЕЗИДЕНТЪТ НА MICROSOFT ПРЕДУПРЕЖДАВА, ЧЕ 2024 ЩЕ ИЗГЛЕЖДА КАТО "1984", АКО НЕ СПРЕМ ПОЛИЦИЯТА НА AI
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 1683 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 12.06.2021 18:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  ПРЕЗИДЕНТЪТ НА MICROSOFT ПРЕДУПРЕЖДАВА, ЧЕ 2024 ЩЕ ИЗГЛЕЖДА КАТО "1984", АКО НЕ СПРЕМ ПОЛИЦИЯТА НА AI

28 май 2021 г.

image

Мат Агорист, Проектът за свободна мисъл Будни
времена

Както TFTP  съобщи през август  миналата година, полицейските служители в Мичиган бяха оборудвани със „Умни каски“, които им позволиха да сканират дистанционно пътниците за симптоми на COVID-19. Въпреки че това беше широко прието от мнозина поради масираната страхова кампания, избутана върху обществото от основните медии, благодарение на скокове и граници в изкуствения интелект, откриването на треска беше само малка част от това, което каските могат да направят, а останалата част от нейната функция е единствено запазена за полицейската държава.

Smart Helmet не се ограничава до сканиране на тялото с температура, което може да направи всеки термометър с лазерно управление, нито най-малко. Инсталиран е софтуер за разпознаване на лица, управляван от ИИ, който може да предостави на полицейския служител информация, свързана с неизпълнени заповеди, ако дадено лице е идентифицирано в списък за наблюдение на тероризъм или списък за забрана за полети и може да чете регистрационни табели за неизпълнени поръчки, откраднато превозно средство информация, криминални истории и др. Дори и да сте напълно невинни, вие сте обект на тези сканирания.

Шлемовете бяха пуснати под прикритието за защита на обществото от COVID-19, но дори след като температурните прожекции  се оказаха безполезни  в борбата срещу коронавируса, технологията остава.

По-рано тази година TFTP съобщи за това как Джо Байдън продължи там, където Доналд Тръмп спря по отношение на граничната стена. Въпреки че не планира да изгражда физическа стена, планът на Байдън е далеч по-зловещ и ще внедри AI технология, за да създаде „интелигентна стена“, подобна на нещо от дистопичния научно-фантастичен филм.

Интелигентната стена няма да бъде толкова очевидна и физически обидна, колкото действителната стена, но въздушните дронове, инфрачервените камери, сензорите за движение, радарите, разпознаването на лица и изкуственият интелект са далеч по-зловещи от кражбата и тухлите. Според нацията:

Тези приспособления имат облика на научната безпристрастност и рядко създават спорни образи, което ги прави едновременно приятни за широко апатичната публика  и коварно опасни.

За разлика от граничната стена, усъвършенствана виртуална „граница“ съществува не само по разграничаващите се държави. Той се простира на стотици мили навътре по „свободната от конституция зона“  на засиления орган на граничния патрул. Той е в частна собственост и по вътрешни пътни платна. Това е на летищата , където правителството е готово да въведе система за разпознаване на лица без възрастова граница, която включва пътници на вътрешни полети, които никога не преминават граница.

Служител от фронтовата митническа и гранична служба, който помоли да не бъдат идентифицирани, тъй като не бяха упълномощени да говорят публично, заяви пред The ​​Nation, че има притеснения относно растежа на тази технология, особено с агенцията, която „разширява своите възможности и обучава въоръжения си персонал да действа като федерална полиция. " Тези възможности бяха демонстрирани това лято, когато агенти на CBP се присъединиха към други често неидентифицирани федерални сили в градовете с протести на Black Lives Matter. Разполагането включваше използването на наземни и въздушни технологии за наблюдение, включително безпилотни летателни апарати, както е съобщено за първи път от The Nation.

Този вид пълзяща мисия илюстрира безумието в самодоволството от използването на усъвършенствани технологии за наблюдение с мотива, че това е за „налагане на граници“. Винаги е по-лесно да добавите към списъка на приемливи употреби на данни, отколкото да ги ограничите, до голяма степен благодарение на нашата параноя в сигурността, където всеки риск е неприемлив.

Един от най-злобните аспекти на тази интелигентна стена е, че тя ще разшири тактиката на полицията и надзора, използвана на летищата - в цялата страна. Представете си, че се регистрирате в полет на летище, развълнувани да отидете на почивка, но когато се опитвате да получите билета си, ви се казва, че не можете да летите. Внезапно сте заобиколени от охрана и изтеглени за разпит. Не сте извършили престъпление и нямате право да попитате защо не можете да летите. Това се случва всеки ден в тази държава, тъй като Националната сигурност налага противоконституционния списък без полети.

Докато AI технологията съществува от известно време, в комбинация с посегателните полицейски тактики, прилагани около планетата в името на безопасността на COVID-19, идеята за тиранията на AI започва да тревожи много хора.

 

Нов документален филм от поредицата на BBC „Панорама“, озаглавен „ Страхуваш ли се все пак, човече? “,  Се  задълбочава в плашещите сценарии, които вече се разиграват днес.

Както IFLS  съобщава, 

Документалният филм описва как правителствата започват да използват ИИ като средство за полицейско управление на населението си. Голяма част от фокуса е върху технологията за наблюдение в Китай - страната се надява да стане  световен лидер на AI  до 2030 г., но много други правителства по света вече използват AI за наблюдение. Например в САЩ технологията за разпознаване на лица с изкуствен интелект беше  въоръжена от правоохранителните органи, за  да контролира протестите на Black Lives Matter през 2020 г.

Много водещи гласове твърдят, че това създава опасен прецедент. За да се засили един свят, управляван от ИИ, са необходими данни - вашите данни, за да бъдем точни, за всичко, от вашите харесвания и нехаресвания до вашето текущо местонахождение. Светът  -ценният ресурс  в света вече не е нефтът, а данните. Тази жажда за данни не само би могла да види повече нарушения на поверителността, но също така е несигурно как тези данни могат да се използват за прогнозиране, влияние и контрол на нашето поведение. Изкуственият интелект също може да се възползва от нашите собствени социални предразсъдъци и предположения, които са имплицитно изразени в данните, което води до  проблеми с пристрастия.

В края на документалния филм Брад Смит, президентът на Microsoft Corporation, който не е непознат за AI, отправя доста зловещо предупреждение. „Постоянно ми се припомнят уроците на Джордж Оруел в неговата книга  1984 г.“, каза той. „Основната история ... беше за правителство, което можеше да види всичко, което всички правеха, и да чува всичко, което всеки казваше през цялото време.“

„Е, това не се случи през 1984 г., но ако не внимаваме, това може да се случи през 2024 г. Има части от света, където реалността, за съжаление, все повече догонва този възглед за научната фантастика, " той добави.

„Ако не приемем законите, които защитават обществеността, ще открием, че технологията се движи напред и ще бъде много трудно да се навакса.“

За съжаление, както илюстрира буйната американска шпионска държава, никакво законодателство не може да ограничи желанието на тираничното правителство да знае всичко за своите граждани. От 11 септември наблюдаваме как PATRIOT Act се превръща в пълномащабен апарат за наблюдение, който не знае граници за нарушаване на поверителността ви.

Сега, когато полицията и надзорните държави се сливат с Big Tech, както  вече започнахме да наблюдаваме , вашите данни ще бъдат използвани в алгоритъма на AI за наблюдение, цензуриране, манипулиране и  потенциално затваряне  - всичко в името на „задържането ви в безопасност. " И, както видяхме с мащабната страхова кампания, породена от призрачния провал, половината държава вероятно ще моли за това.

 

за автора

Мат Агорист е почетен уволнен ветеран от USMC и бивш оператор на разузнаване, пряко натоварен от NSA. Този предишен опит му дава уникална представа за света на държавната корупция и американската полицейска държава. Agorist е независим журналист от повече от десетилетие и е включен в масовите мрежи по целия свят. Agorist е и главен редактор в проекта за свободна мисъл.




Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39739676
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031